Redovisning

För att kunna ha bokslutet klart till revisionen för 2017 vill Stig ha in alla kvitton på utlägg, redovisning för kursarvoden och annat som ska in i bokföringen absolut senast 2018-01-15!!! Tack!

Luciafika

Söndagen den 17:e december bjuder vi på luciafika efter söndagspromenaden. (Tack Eivor för påminnelsen!) Det blir alltså vid tolvtiden och vi kör traditionellt med glögg, kaffe, lussekatter, pepparkakor och gott humör. Välkomna!

Trevligt medlemsmöte

Tisdagen den 10:e oktober var det dags för höstens medlemsmöte. Ca. 30 personer trotsade det dåliga vädret och kom för att vara med. Vi startade med ett föredrag av veterinär Jörg Bewig från Syd-Västkliniken i Hovås. Han talade om hur man själv kan undersöka sin hund och vi fick en hel del fina tips. Sluttips: Ha en febertermometer hemma och borsta tänderna på din vovve varje dag. Föredraget blev mycket uppskattat. Sedan vidtog årsmötet. Styrelsen informerade om det halvår som gått sedan årsmötet. Det mesta ser bra ut. Ekonomin ligger trots högre boendekostnader över budget, vi är nu 201 medlemmar, kurserna fungerar fint med färre luckor än tidigare och den nyanlagda planen har tagit sig bra under sommaren. Den uthyrning av lokaler och planer till medlemmar som det motionerades om på senaste årsmötet har kommit igång. Det så här långt fungerat bra, fyra tillfällen är bokade hittills.  Vi har också genomfört två arbetsdagar.  Sedan diskuterades en idé om att MHS skulle anordna en inofficiell hundutställning. Vi var överens om att det kan kosta en hel del pengar och kommer att innebära mycket jobb. Mötet bestämde att vi ställde oss positiva till någon form av aktivitet i lite mindre skala, men att vi avvaktar till årsmötet i mars för att ta ett eventuellt beslut om detta. Den andra frågan som togs upp var frågan om höjda medlemsavgifter för 2018 som vi bestämde på förra årsmötet att vi skulle ta upp. Även här blev det en del diskussion innan det bestämdes att medlemsavgifterna ska höjas med 50 kr för vuxen och för familj. Medlemsskapet för ungdomar förblir oförändrat. Dessutom tog vi beslut på att dom som blir medlemmar fr.o.m. augusti i fortsättningen bara betalar halv avgift. Som sista punkt på programmet passade vi på att tacka av vår festkommitté och dom som skötte serveringen. Alla gjorde ett fantastiskt jobb och var mer än värda den blomma dom nu fick. Sedan var alla kaffesugna och lät sig väl smaka med kaffe och goda mackor. Protokoll från mötet kommer i vanlig ordning på hemsidan.

Föredrag 10/10 kl. 17.30

I samband med höstens medlemsmöte 10/10 har vi nöjet att kunna bjuda våra medlemmar på ett föredrag. Vi får besök av veterinär Jörg Bewig från Syd-västkliniken i Hovås. Han kommer att tala om allmänna hälsofrågor hos hundar. Föredraget börjar klockan 17.30 och medlemsmötet klockan 18.30 som tidigare aviserat. Har du någon fråga som du tycker att han ska ta upp kan du mejla den till: kaatman@tele2.se, så vidarebefordrar vi den till honom. Välkommen till en, som vi hoppas, trevlig och välfylld kväll!

Arbetsdagen 2/9-17

Arbetsdagen startade klockan elva med taktiksnack och arbetsfördelning bland de ca femton medlemmar som kommit denna strålande septemberdag. Sedan körde vi igång. Det bl.a. städades, slängdes sopor, röjdes i vegetationen runt planerna, fylldes hålor i vägen, klipptes gräs och byggdes en tjusig spång i skogskanten väster om stugan (se bilder i galleriet). efter ett par timmars jobb samlades vi vid grillarna där Göran fixat korv med bröd och räksallad och grejer. Vi njöt av en god lunch i den goa septembersolen och så avslutades det hela med ytterligare en timmas jobb och till sist med avslutningsfika. Tack ska ni ha allihop som ställde upp och jobbade och slet och fixade så att vi fick det snyggt och fint i och runt husen! Utan insatser som era hade vi inte haft den fina anläggning vi har.

Arbetsdag 2/9

Glöm inte arbetsdagen lördag 2/9! Vi träffas vid klubbstugan klockan 11.00 och kommer sedan att jobba några timmar med städning och iordningställning av olika slag. När vi är klara bjuder klubben på något gott att äta och dricka. Och snälla, ställ upp för din förening! Saker görs inte av sig självt och ju fler vi blir, desto snabbare och lättare går jobbet. Mycket välkommen denna lördag!

Annons Mölndalsposten

Här kan ni se höstens kursannons. Den kommer att införas i Mölndalsposten torsdagen den 24:e och torsdagen den 31:e augusti. Vid andra införandet går tidningen ut till alla hushåll i Mölndal. Klicka på bifogad länk för att se annonsen: Höstannons_proof