Agility

IMG_2414sla

AGILITY NYBÖRJARE En garanterat rolig kurs både för dig och din hund, där alla hundar och förare kan delta! Under den här kursen går vi igenom samtliga hinder i agility samt de enklaste reglerna i sporten. Du som förare får med dig lite övningar du kan göra hemma för att förbereda dig och din hund inför en kommande agilitykarriär! Vi går även igenom allt du behöver veta för att kunna träna vidare på egen hand. Förkunskap: Din hund måste fyllt 1 år och du skall kunna ha den lös med en grundlydnad. Den skall alltså kunna umgås med andra hundar runtomkring utan att starta bråk och din hund ska komma på inkallning.
 • Kostnad: 950:-
 • Kursdagar: Måndagar kl 17:45-20:00
 • Kursstart: 16/4, 6 tillfällen
 • Instruktör: Lina Dahlman

  HANDLINGSKURS (klass 2-3) Den här kursen vänder sig till dig som vill utveckla din handling på agilitybanorna. Vi kommer jobba med din timing i de olika bytena samt prata mycket om de olika vägvalen i varje kombination. Kombinationerna/banorna kommer vara på svår klass 2 nivå och tillsammans analyserar vi varje bana hinder för hinder för att du ska hitta det vägvalet och den handlingen som passar just dig och din hund! Förkunskap: För att gå den här kursen behöver du ha gått en nybörjarkurs, fortsättningskurs 1&2 och en tävlingskurs eller motsvarande agilitykurser. Din hund ska kunna jobba lös och komma på inkallning.
 • Kostnad: 950:-
 • Kursdagar: Fredagar kl 17:30-19:45
 • Kursstart: 20/4, 6 tillfällen
 • Instruktör: Lina Dahlman

AGILITY TÄVLING  Klass 1-3 För Large och XL-hundar Kursen vänder sig till dig som är på tävlingsnivå och har en hund med grundläggande hinderkunskaper. Det blir mycket praktisk träning på olika banor och kombinationer där kontaktfältshinder vanligtvis ingår. Vi prövar och tränar in olika handlingsalternativ och har som mål att hitta utvecklingsbara lösningar för varje ekipage. Förkunskaper: Tidigare kurs Agility Tävling. Föraren bör ha kunskaper på klass 2-nivå eller mer. Hunden bör ha hinderkunskaper på klass 1-2 nivå eller mer.
 • Kostnad: 950:-
 • Kursdagar: Onsdagar kl 15:00-17:15
 • Kursstart: 18/4, 6st tillfällen
 • Instruktör: Cia Dyrssen


AGILITY FORTSÄTTNING Kursen vänder sig till dig som har gått en nybörjarkurs i agility och vill lära dig mer! Under den här kursen kommer vi träna på hundens hindersäkerhet och framåtsändande samt börja titta lite lätt på de tre vanligaste bytena inom agility så att ni kan börja träna på små och lättare banor och kombinationer! Förkunskap: Gått nybörjarkurs i agility. Hunden måste kunna vara lös när den arbetar utan att springa fram till de övriga hundarna i kursen samt självklart komma på inkallning. Kostnad: Kursdagar: Kursstart: Instruktör:
IMG_3144 HANDLINGSKURS (klass 1) Den här kursen passar dig som vill ut och tävla i klass 1 eller dig i klass 2 som känner att du och din hund har fastnat lite och skulle behöva gå tillbaka lite i träningen och få hjälp att komma vidare! Under den här kursen tränar vi på kortare banor och kombinationer! Vi kollar på hur man som förare ska tänka vid banvandringar och jobbar mycket med förarens handling. Vi kommer utveckla framåtsändandet, gå igenom ''ut''-kommandon och börja gå igenom ''runt'' och under kursens gång bör ni känna er redo för att tävla i klass 1! Förkunskap: Nybörjarkurs och fortsättningskurs i agility eller motsvarande kunskaper. Din hund bör kunna samtliga hinder och ha kommit en liten bit på vägen i träningen av framåtsändandet och hindersäkerheten/hinderdrivet. Kostnad: Kursdagar: Kursstart: Instruktör: ----------------------------------------------