Anslagstavlan

Här har vi några vovvar som tycker att bad är överreklamerade!

 

[wpcol_1half id=”” class=”” style=””]

Här har ni killen som gillar att bada!

Lite historiska vingslag

Här kommer ett par bidrag från det viktorianska England då man var förtjust i att avbilda djur, gärna förmänskligade.
Den första bilden är ”Dogs playing poker” av Cassius Coolidge.
Notera bl.a. kortet som bulldoggen till höger under bordet smyger åt sin kompis till vänster.
Den andra är något helt annat. Den heter ”The old shepherd´s chief mourner” av Edwin Landseer.
Man ser den trogna vallhunden som sörjer sin husse i kistan.

345eyrhfj (2)

 

 

Edwin Landseer Old Shepherd's Chief Mourner (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppletande blir en vardagsaktivering

Att använda sig av nosaktiveringar är ett toppenbra sätt att tillfredsställa sin hund på, särskilt när regnet öser ner så här i början av året och utomhusaktiviteter känns lätt överskattade. Uppletande kräver ingen direkt insats från hundägaren när hunden har förstått vad det handlar om. Men för hunden däremot stjäl det mycket energi att rusa runt och leta reda på allt den slarviga husse/matten ”tappar” i skogen. Läs mer här...[/wpcol_1half] [wpcol_1half_end id=”” class=”” style=””]

Visst är Fido registrerad, eller?

Alla hundar som bor i Sverige ska märkas med ett unikt id-nummer och registreras i Jordbruksverkets centrala hundregister. Lagen klubbades igenom 2001 & gäller alla hundar oavsett ras/blandras. I registret ska det finnas uppgifter om varje hund och om dess ägare.

  • Det kostar 50 kronor att registrera din hund i jordbruksverkets e-tjänst, Hundregistret. Om du registrerar hunden genom att skicka in en blankett får du betala 100 kronor.
  • Du är skyldig att märka och registrera din hund innan den är fyra månader.
  • Om du köper en hund som är äldre än tre månader ska du märka och registrera den inom fyra veckor.
  • Om du köper en hund som redan är märkt och registrerad ska du anmäla att den fått ny ägare.Du ska också anmäla till registret om hunden dör, om du byter namn på hunden, om du flyttar eller om förhållandena ändras på annat sätt.
Så här mycket väger din hund vid en kollision:

Ras, Vikt, Vid 50 km/tim, Vid 90 km/tim.
Chihuahua          2 kg     80 kg     256 kg
Jack Russell         6 kg     240 kg     768 kg
Schnauzer          15 kg     600 kg     1920 kg
Schäfer              30 kg     1200 kg     3840 kg
Grand Danois     65 kg     2600 kg     8320 kg

 

[/wpcol_1half_end]

IMG_3651 1ulrikaSbente1

 

 

 

 

 

 

[wpcol_1half id=”” class=”” style=””]

K9 Nose Work

Från USA kommer en helt ny hundsport där det är luktsinnet man jobbar med. Det handlar om doftdiskriminering, hunden ska lära sig att markera tre olika dofter. Visst låter det spännande?

I K9 Nose Work tar man till vara hundens naturliga intresse för dofter och fantastiska luktsinne. Det är en sök- och spårsport som är rolig för både hund och förare, hunden får både mental och fysisk stimulans av sporten och den passar de flesta hundar.

Dofterna som hunden ska markera är björk, anis och kryddnejlika. Vidare har varje doft sedan tre olika klasser. I tävlingssammanhang är det fyra olika moment – lådsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök.

Två stora fördelar med K9 Nose Work är att den kan utövas vart som helst och att inga förkunskaper av något slag behövs. Men det är också en sport som stärker bandet mellan hund och förare. Föraren lär sig att observera, uppmärksamma förstå och lita på sin hund. Blyga eller rädda hundar kan bygga upp sitt självförtroende med hjälp av denna aktivering och överaktiva hundar kan leva ut sin energi i den. En annan fördel är att hundarna hålls säkert åtskilda under tävling. Ännu är sporten inte officiell i Sverige men det blir det kanske i framtiden.

[/wpcol_1half] [wpcol_1half_end id=”” class=”” style=””]

 Visste du…

…att två hundar överlevde när Titanic sjönk. De rymde i de tidigare livbåtarna som hade få människor ombord. Marget Hays från New York tog med sin Pomeranian i livbåt 7 och Henry Sleeper Harper tog med sin Pekingese i båt nummer 3.

810_52527266084b9-titanicLR-700x537

[/wpcol_1half_end]