Mölndals Hundsällskap

RALLYLYDNAD NYBÖRJARE FULLSATT

Rallylydnad är en hundsport som kommit stort de senaste åren.

Det som är så roligt med rally är att den passar alla både gammal och ung och för hundar av alla raser och åldrar. Det spelar ingen roll vilken förkunskap hunden har. Rally erbjuder en både en kul aktivering och en utmaning för dig som så småningom vill ut och testa på att tävla på ett positivt sätt. Ledorden inom sporten är glädje- samarbete -kontakt. Om du blandar lydnad, freestyle och kontakt där samarbete och glädje belönas, då är det Rallylydnad.

När du tävlar eller tränar Rallylydnad följer du en bana av skyltar. Varje skylt beskriver ett visst moment som hundekipaget ska utföra. Exempel på moment är sitt, ligg, fot, backa och  snurra. Rally passar alla som vill jobba med positiv förstärkning. Det ska vara kul att träna, både för förare och hund!

Här får man prata, belöna (med röst) och visa sin hund till rätta genom alla moment.

I nybörjarklassen och på kursen är hunden alltid kopplad. Vi kommer att gå genom alla skyltarna i nybörjarklassen och testa på små, enkla banor.

 • Kostnad: 850:-
 • Kursdagar: Torsdagar 18:30-20:00
 • Kursstart: Start 12/8, totalt 6ggr.
 • Instruktör: Susanne Johansson & Mia Skogsström

 

Rallylydnad Fortsättning

För dig som har gått nybörjarkursen i rallylydnad. 

Vi kommer fortsätta att träna skyltarna från grundklassen och går igenom fortsättningsskyltarna i olika banor och kombinationer samt går igenom lite tävlingsregler. Vi kommer ha lite störningsträning och stadgeträning och vissa moment plockas ned i olika delar och vi detaljtränar dem. Allt för att både ni och era hundar ska få en säkerhet i utförandet! Stor vikt kommer att läggas på förarens kroppsspråk och handling. Vi pratar belöningsteknik och motivation och kursen avslutas med en tävlingsträning i fortsättningsklass där ni får ett domarprotokoll. Förkunskapskrav: Din hund skall kunna arbeta lös utan att störa andra hundar, ha gått en nybörjarkurs alternativt vara väl bekant med nybörjarskyltarna.

 • Kostnad: 850:-
 • Kursdagar: Torsdagar kl 18:00-19:30
 • Kursstart: 23/9, 6 tillfällen
 • Instruktör: Camilla Kaneflo

Rallyhelg (Avancerad nivå med inr. tävling)

Det blir en härlig, intensiv och antagligen en lite jobbig helg för dig som verkligen vill ut och tävla eller redan har börjat. 

Betoningen kommer att ligga på att befästa Fortsättningsskyltarna och lära in  momenten på avancerad nivå. Vi går hela banor med protokoll som vi går igenom tillsammans efteråt. Vi kommer även att  plockar ut momenten i både nybörjarklass och fortsättningsklass som vi detaljtränar, vilka moment det blir bestämmer ni deltagare. Söndag eftermiddag blir det en tävlingsträning i avanceradklass 

Det kommer även vara mycket momentträning, högerhandling, bakdelskontroll, störningsträning, överträning,  stadgeträning. Men vi kommer även att prata om hur det är att vara ute och tävla. Mental inställning hos föraren och varför hunden reagerar som den gör på tävling. Tips och diskussioner för att få en så lyckad tävlingsdag som möjligt. 
Kursen kan delvis anpassas efter deltagare nivå och önskemål. 

Förkunskapskrav: 
Du ska ha gått  fortsättningskurs eller kunna alla moment i fortsättning och helst testat på att tävla någon gång. Du måste kunna jobba med din hund lös ihop med andra hundar. 

 

 • Kostnad:
 • Kursdagar: 
 • Kursstart: 
 • Instruktör: 

 

 


RALLYLYDNAD AVANCERAD/MÄSTARE,

För dig som är igång med tävlandet. Detta är kursen för er som vill satsa på rally som tävlingsform! Det är inte resultaten som räknas utan glädjen och samspelet att ta sig dit, eller hur? I denna kurs fokuserar vi på banor på mästarklassnivå. Det gäller både banbyggande och att hålla koncentrationen i att gå en hel bana, det blir repetition av mästarklassens moment och skyltar. Vi kommer satsa mycket på förarens kroppsspråk och vi ger varandra tips och feedback – både på banan och utanför. Förkunskapskrav: Rallylydnad Avancerad eller varit ute och tävlat i minst fortsättningsklassen. Observera att våra instruktörer har, i värsta fall, rätt att avsäga er plats i kursen om de känner att ekipaget i fråga verkligen inte uppfyller förkunskapskraven som är satta.

 • Kostnad: 950:-
 • Kursdagar: 
 • Kursstart: 
 • Instruktör:

TRÄNINGSTILLFÄLLEN I GRUPP: 

Har du gått kurs i Rallylydnad: nybörjarklass och fortsättningsklass, men du känner att du behöver träna mer på kedjor, uthållighet och olika Rallylydnadsbanor? Kanske har du fastnat i något moment och behöver komma över ”tröskeln” att lyckas med någon specifik skylt? Oavsett om du är ute efter en vettig aktivering eller att tävla i Rallylydnad så är den här kursen något för dej!

Vi träffas under 6 tillfällen, går igenom skyltar, testar olika banor och tränar de moment som finns i nybörjarklassen och fortsättningsklassen. Målet med kursen är att du ska känna dig mera redo för att eventuellt tävla i Rallylydnad.

 • Kostnad
 • Kursdagar:
 • Kursstart: 
 • Instruktör: 

RALLYHELG  Fortsättning-Avancerad

Det blir en härlig, intensiv och antagligen en lite jobbig helg för dig som verkligen vill ut och tävla eller redan har börjat.

Betoningen kommer att ligga på att lära in eller befästa Fortsättningsskyltarna och testa på Avanceradskyltar  till viss del    Vi går inte så mycket hela banor även om vi givetvis testar på det också, utan plockar ut momenten och detaljtränar. Söndag eftermiddag blir det en tävlingsträning i Fortsättningsklassen

Det kommer även vara mycket momentträning, högerhandling, bakdelskontroll, störningsträning, överträning, träning av honnören och stadgeträning. Men vi kommer även att prata om hur det är att vara ute och tävla. Mental inställning hos föraren och varför hunden reagerar som den gör på tävling. Tips och diskussioner för att få en så lyckad tävlingsdag som möjligt.
Kursen kan delvis anpassas efter deltagare nivå och önskemål.

Förkunskapskrav:
Du ska ha gått  Nybörjarklassen och gärna testat på att tävla någon gång. Du måste kunna jobba med din hund lös ihop med andra hundar.

Kostnad: 
Kursdagar: 
Kursdatum:  
Instruktör:

————————————————————————————

RALLYLYDNAD NYBÖRJARE-FORTSÄTTNING MED SIKTE PÅ TÄVLING

För dig som har gått nybörjarkurs i rally och har en hum om fortsättningsskyltarna.
detta är kursen för dig som har lust att börja tävla i rally men ännu inte vågat ge dig ut på en tävlingsbana. kursen passar även dig som precis har börjat tävla men som är osäker på tävlingsregler och allt som hör till

Vi tränar på banor på nybörjarklassnivå samt skyltarna i fortsättningsklass. Här koncentrerar vi oss på grundfärdigheterna såsom raka sättande och läggande, snyggt fotgående osv. Nu ställer vi lite större krav på både er och hunden att försöka utföra momenten så bra som möjligt. Det är inte alltid så lätt att hålla reda på både händer, fötter och hunden samtidigt.
Stor vikt kommer att läggas på förarens kroppsspråk och handling.

Vi går genom tävlingsregler, hur man anmäler sig  och hur man hittar de olika tävlingarna.Vi pratar belöningstekning och motivation.

Ni kommer att arbeta med både lös och kopplad hund, så det är viktigt att den kan vara lös på ett inhägnat område.
Kursen avslutas med att vi åker till en tävling om det finns någon passade, alternativt så gör vi en egen tävlingsträning på nybörjarnivå, där ni får ett domarprotokoll.

Kostnad:
Kursdagar:
Kursdatum: 
Instruktör: