Mölndals Hundsällskap
camilla2
Camilla Kaneflo 

Jag har hållit på med hundar i mer än halva mitt liv, vilket innebär att det är en fasligt massa år. Min  första instruktörsutbildning läste jag för mer än 30 år sedan. Under några år i slutet av 90 talet så satsade jag med mest på min kennel och utställningar samt valputvecklingar.  Men min längtan att få utbilda hundar, hundägare och blivande instruktörer tog överhand. Jag tycker det är viktigt att så många som möjligt verkligen förstår hur en hund fungerar och vad som är bra för den. Det hjälper alla våra hundar till ett bättre liv.

Nu jobbar jag mest med problemutredningar och en del privatlektioner.

Hundens språk och kommunikation fascinerar mig oerhört mycket. Även rallylydnaden brinner jag lite extra för.  Både att hålla kurser och ibland vara ute och tävla själv, numera tävlar jag mest med en lånehund som är en dröm på rallybanan.
Min egna hund tävlar jag mest i Nosework.

Avslutade utbildningar: Allmänlydnadsintruktör, Klickerinstruktör, friskvårdsinstruktör, Hundterapeut/problemhundskonsult, Rallylydnadsinstruktör, HULT-utb (HundUtbildning- LydnadsTräning).
Därutöver blir det minst ett par föreläsningar om året , mest om hundars beteende och rörelsemönster

Ni når mig på mail: kaneflo@gmail.com  eller telefon 0723-222155

 


 

Susanne Johansson

Jag håller kurser inom rallylydnad. Det är den grenen inom hundsport som jag brinner för.
Ungefär 2008 började jag och min hund Maximus på en rallykurs för att aktivera oss lite grann och det blev startskottat för en helt nya karriär för oss, då vi båda tycker rallyn är så rolig och givande.
De sista tre åren har vi kvalat till SM.


 


 

Anette Alsterå

Uppvuxen med hund och har idag två långhåriga collies. Diplomerad hundinstruktör via Hundens Hus 2012, som ger behörighet till valp- och vardagslydnadskurser. Har gått läshundskurs inom R.E.A.D, Reading Education Assistance Dogs, på Vårdhundskolan. Det ger barn möjlighet att öka sina läskunskaper tillsammans med hunden. Bor i Kållered med man, två barn och har hundarna som sällskapshundar.
Sammanfattningsvis, en djur- och idrottsintresserad tjej som jobbar med positiv peppning!
 

Eleonor Svedin

Jag heter Eleonor Svedin, och har gått instruktörsutbildningen på Hundens hus här i Göteborg. Sedan 2013 har jag valpkurser och kurser i vardagslydnad. Jag erbjuder även kurser och privatträning i mitt egna företag i Frölunda. Vid min sida har jag min goldenkille Viktor. Vi har tränat mycket jakt tillsammans. Jag tycker att hundarna ska få göra det de är avlade för. Förutom jaktträning har vi provat viltspår, rallylydnad och nosework. Vi tränar även en del vardagslydnad. Som hundägare tycker jag att man ska ha roligt med sin bästa vän. Tillbringar vi tid tillsammans, så får vi så mycket tillbaka. Ni når mig på: eleonor@viktorslydigahundar.se


 

Mia Skogström

Hej, jag heter Mia Skogström och har haft hund i drygt 20 år. Just nu har jag två labradorer, Leon 4 år, solo 7 år och en goldenretriever, Ante 8 år. Vi tävlar i mästarklass rallylydnad och i jaktapportering för retriever. Jag är utbildad SBK-instruktör i allmän,valp och rallylydnad. Förutom instruktörsuppdrag dömer jag rallytävlingar och utbildar instruktörer i allmänlydnad och rallylydnad. Till vardags arbetar jag som yrkeslärare på naturbruksprogrammet inriktning hund och djurvård. Mitt andra stora intresse förutom rallylydnad är retrieverjakt där jag både tävlar och är med som hundförare på skyddsjakt. Det viktigaste i hundträning för mig är att vara noga med grunderna i momenten och att lägg hunden i rätt mental balans inför träning och tävling.

 

IMG_3515

Lina Dahlman

Jag har funnits på klubben som instruktör sedan 2011! Jag har gått agilityinstruktör steg 1 och steg 2 och idag jobbar jag som agilityinstruktör på heltid med mitt egna företag. Året runt håller jag flertalet kurser runt om i Sverige och jag älskar det! Jag har tillsammans med mina Shetland Sheepdogs kvalat in och tävlat på Agility SM 2015, 2016, 2017, 2018 och 2019.

Jag är också utbildningsansvarig på MHS! Ni når mig på mail: mhskurser@gmail.com


 

Hanna Milver

 Jag har alltid haft hund och har alltid varit intresserad av hundar. Jag bestämde mig därför för att utbilda mig till hundinstruktör på Hundens Hus här i Göteborg. Jag blev klar 2017 och har därefter jobbat med både kurser och privatträning i mitt egna företag. Eftersom det här med hundar är så himla kul har jag också fortsatt att utbilda mig och blir färdig hundpsykolog senare i höst.

Själv har jag bara en hund för tillfället, en Cavalierkille vid namn Hasse. Han och jag har provat på det mesta tillsammans men har nog bestämt oss för att rallylydnad är det vi tycker är roligast.
Det jag tycker bäst om i mitt jobb som instruktör är att hjälpa till att ändra ett problem till ett fungerande sammarbete. Och att träffa alla trevliga människor och hundar!
 
Ni når mig på hanna@hundklass.se
 

 

Maria Löfvall

Jag brinner för djur och fick min första hund 1972. En boxer på 4 mån. Jag var 9 år gammal. 1973 började jag på Hallstahammars brukshundsklubb och är så tacksam att forskning och vetenskap gått så långt framåt idag. Att vi insett att hunden är avlad till samarbete och att vi inte ska bedriva dominans mot dem. Jag har haft många olika hundar och raser efter det.  Fött upp hopphästar och när den sista hästen åkte köpte jag en schäfer. Sen kom det en till och nu har vi också två mopsar och den tredje mopsen på väg. Med min ena schäfer har jag tävlat i lydnad. Gått otroligt många kurser med mina hundar inom allt utom agility. Just nu brinner jag för allt som har med hundens nos att göra. Jag är utbildad på Hundens Hus och håller valp/ vardagslydnad/ privatlektioner/ personspår/ viltspårs kurser. Även Nosework instruktör/ Doftprovs domare certifierad av SNWK. Gått grundkurs i specialsök på Hundcampus.

Driver ett eget företag och tränar hund med reko och mjuka metoder. Jobbar mycket med kroppsspråk och vilken känsla man ska ha inom sig när man tränar då våra hundar är duktiga på att läsa av oss.

Du når mig på mobil: 070-77 31 945
mail: bissy@live.se


Lisa Dannberg

 

IMG-4256 (1)

Agilityinstruktör blev jag hösten 2018, då jag gick instruktörsutbildningen steg 1. Jag tävlar och tränar agility med mina Shetland sheepdogs, Wilda och Toffee. Jag har hållt på med agility sedan i slutet av 2017 och gjorde min första start på tävling 2017.

Jag och Wilda är kvalade till vårt fötsta SM i lag 2020!

Jag hoppas som instruktör att ni ska få upp ögonen för sporten agility och ha lika roligt på banan med era hundar som jag har med mina!
Om ni har några frågor eller funderingar tveka inte att kontakta mig!
Ni når mig på:
Mail: lisa.dannberg@gmail.com 
Mobilnummer: 0729-480450 

Jag är även Utbildningsansvarig med Lina, ni når oss på mhskurser@gmail.com


 

Ester Andersson

ester2

Hej, jag heter Ester Andersson, jag är 21 år gammal och ganska nyutbildad inom agility (godkänd A1 hösten 2020). Utöver A1:an har jag gått på ett naturbruksgymnasium med inriktning hund där jag lärt mig massor om hund och hundträning! Jag har 3 hundar, 2 border collies som heter Bruno (8år) & Yapp (5år) samt 1 Shetland sheepdog tik. Border collie pojkarna tränar & tävlar jag agility med och har gjort det i ett par år. Sheltien är mitt nyaste tillskott som är 10 månader gammal och ska bli agilitystjärna när hon blir stor!

Ni når mig på: ester.alma@gmail.com